Is ADHD een ziekte?
Een paar eenvoudige waarheden over ADHD en stimulerende drugs
De geestelijke gezondheidszorg, artsen, psychiaters en opvoeders beweren vaak dingen over ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder

) die helemaal niet wetenschappelijk bewezen zijn. Dezelfde professionals beweren zaken over medicijnen die worden verondersteld om ADHD te genezen die ook niet waar blijken te zijn. De informatie op deze pagina hoopt u meer inzicht te geven over zes (6)  misleidende verklaringen die u verteld worden over ADHD.
Natuurlijk zijn er veel professionals die het goed menen maar waarom vertellen zij niet de werkelijke feiten, wat is er mis om de waarheid over ADHD te vertellen.


1. "ADHD" is een hersen gerelateerde biologische aandoening, veroorzaakt door een chemische onbalans in de hersenen van uw kind.

Het simpele feit is dat er absoluut geen betrouwbare test is die nauwkeurig onderscheid maakt tussen kinderen die worden verondersteld om ADHD te hebben en degenen die dat niet hebben. Het is dus belangrijk uw arts te vragen om een medische test om te bewijzen dat uw kind ADHD heeft. Veel artsen zullen reageren door te zeggen dat de test te duur of te omslachtig is. U kunt ook elke professional vragen aan te tonen door middel van een artikel of artikelen in de wetenschappelijke literatuur over het bestaan van een fysische of chemische afwijking die het bestaan van ADHD bewijst als een medische aandoening

De simpele waarheid is dat een dergelijk artikel NIET bestaat. En als iemand je een artikel geeft, bespreek dat dan met iemand die het kritisch kan analyseren.


2. De symptomen zijn duidelijk afgedrukt in een boek genaamd de DSM-IV, die staat voor de Diagnostic and Statistical Manual van de American Psychiatric Association, vierde editie.

Ja, de "symptomen" zijn er gedrukt, maar zoals beschreven in punt 1, van deze vermeende "symptomen" is op geen enkele manier te bewijzen dat ADHD een ziekte is. Bovendien zijn deze "symptomen" eigenlijk niets meer dan observaties van iemand over het gedrag van uw kind.

Een artikel in het prestigieuze tijdschrift van de American Academy of Child and Adolescent Psychiatry , zegt dat de diagnose volgens DSM-IV en V zeer onbetrouwbaar is. Het betekent ook dat er geen medische persoon correct de diagnose ADHD kan stellen. ADHD en ADD zijn gecreëerde concepten, gemaakt door commissies van de American Psychiatric Association.

ADD werd gecreëerd in 1980 en ADHD werd gecreëerd in 1987. De simpele waarheid is dat ze geen echte ziekten zijn in een legitieme wetenschappelijke betekenis van het woord ziekte.


3. Medicatie (zoals Ritalin) corrigeert de chemische onbalans.
Vergeet niet dat er geen medisch bewijs is aangetoond voor een chemische onbalans (zie punt 1). De hersenen bevatten stoffen die ervoor zorgen dat cellen met elkaar communiceren, deze worden neurotransmitters genoemd. Echter, wanneer een professional zegt dat een verscheidenheid van deze stoffen, meestal noemt men dopamine, een soort van correctie nodig heeft, en dat o.a. Ritalin precies de juiste soort medicijn is om dit te doen, bent u misleid.


4. De medicatie (bijvoorbeeld Ritalin) is een mild stimulerend middel met weinig of geen bijwerkingen.
"Geen bijwerkingen" is een eufemisme, alle medicijnen maar vooral medicatie tegen ADHD hebben een grote variëteit aan bijwerkingen.

Het is van groot belang dat u persoonlijk onderzoek doet (internet) van de bijwerkingen van een geneesmiddel wanneer men overweegt dit middel aan uw kind voor te schrijven. Vraag eventueel uw apotheker om een lijst van bijwerkingen af te drukken. Het is belangrijk alles te weten te komen over alle mogelijke bijwerkingen, zoals nervositeit, slapeloosheid, depressie, verlies van eetlust, en ook de zogenaamd zeldzame zoals toxische psychose en de dood. De leugen dat Ritalin een mild stimulerend middel is is zo langzamerhand moeilijk te handhaven, omdat een onlangs afgesloten studie aan de Brookhaven National Laboratory (BNL), gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association, niet alleen de gelijkenissen tussen cocaïne en Ritalin bevestigt, maar ook ontdekte men dat Ritalin krachtiger is dan cocaïne in zijn effect op het dopamine-systeem in de hersenen. Verwijzend naar Ritalin als "kiddy cocaïne 'is geen grap. En welke ouder zou nu zijn kind van 6 jaar af cocaïne willen geven?


Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van stimulerende medicatie de symptomen van een ernstige ziekte van uw kind kan maskeren. Het is ook belangrijk om te weten dat als je kind echt problemen met aandacht en concentratie heeft, dit kan worden veroorzaakt door problemen in de klasse-omgeving (geen pauzes, een slechte omgevingstemperatuur regelgeving, slechte akoestiek, slechte verlichting, te weining gymlessen en te weinig buiten spelen enz. ) of binnen andere terreinen van het leven van uw kind (voeding, TV en video over stimulatie, familie stress en conflict, etc.).


5. Als uw kind diabetes had, dan zou je hem toch ook insuline geven, of niet soms?

Dit is volgens de National Alliance against Mandated Mental Health

Screening and Psychiatric Drugging of Children een van de meest voorkomende, en gruwelijke uitspraken die professionals maken aan de ouders. Er wordt vaak een schuldgevoel gecreëerd en nalatigheid en onverantwoordelijkheid verweten als ze niet mee doen aan medicatie van hun kinderen. Ook de druk van school is een factor die grote invloed heeft op de medicatie van kinderen, als het kind te lastig wordt, wat de oorzaak vaak ook is, hoor je vaak al snel zeggen, het heeft vast ADHD. Voordat u overweegt uw kind medicatie te laten geven kunt u van school veranderen, de voeding veranderen, de thuissituatie veranderen en/of een gedragstherapeut inschakelen.  


6. Je gaat tegen medisch advies in.

Als u vindt dat u onjuiste informatie heeft gekregen, of men een poging heeft gedaan om u te misleiden op welke manier dan ook, dan is het advies dat zij hebben gegeven onjuist en u kunt overwegen zaken (met betrekking tot "ADHD") in uw eigen handen te nemen en advies te vragen aan een andere professional. Het is uw verantwoordelijkheid om de korte en lange termijn de gezondheid, het welzijn en de ontwikkeling van uw kind te beschermen.
Tags: Regenesis-Healing, Regenesis-Therapie, Robert Rasmusson, ADHD, ADD, PDD-NOS, autisme, gedragsstoornissen, gedragsstoornissen bij kinderen, concentratiestoornissen, Hyperactiviteit, aandachtsstoornissen, Attention Deficit Hyperactivity Disorder.